Ztišení počítače - Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800

autor: mandus | 7. 7. 2009 Út 14.24 | tisk | Počítače, mobily... | 0 komentářů | 1710x

Při ztišení grafické karty jsem se rozhodoval zda koupit lepší chladič na svou 8800GTS (Gainward) nebo koupit Low-end kartu s pasivním chladičem. Nehraji totiž, takže by to bylo také řešení.

Nakonec jsem se rozhodl pro chladič, co kdybych ten výkon grafiky někdy potřeboval.

Dle kladných referencí uživatelů i recenzentů jsem ani moc neváhal s nákupem Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800.


Vyměnil jsem referenční chladič za Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 a při zapnutí PC jsem čekal na ticho. Automatická regulace karty reguluje otáčky od 60% do 100%. No a bohužel 60% je řev, nikoli krásné ticho jak mnozí psali v diskusích a recenzích. Riva tuner zvládne regulovat od 25%. Tato úroveň se rovná zhruba referenčnímu chladiči a co naplat, že teplota je o 20 °C nižší. O teplotu mi ale nešlo. Takže chladič pro ztišení nedoporučuji (nejedná se o vadný kus). Naopak pokud na hluku nezáleží a chcete taktovat, tak toto je výborný kandidát.

Zkusil jsem sundat plast s ventilátory, mám dobře větranou skříň, ale toto na uchlazení nestačilo, teplota stoupala celkem rychle k 65°C (cca 5minut) a pak jsem PC radši vypnul. Další krok před namontováním 2× 120mm (nebo podobné řešení) ventilátoru, zapojeném na 5V, bylo zapojení ventilátorového bloku chladiče Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 na 5V. Bohužel nevím (neměřil jsem ke konektoru není dobrý přístup), jaké napětí dává grafická karta ventilátoru na uvedených 25%, řekl bych ale že více. Na 5V je již teplota výše, ale hluk je minimální.

Dle zkušeností s jinými kartami jsem měl opravdu extra tichý referenční chladič na Gainward 8800GTS, rozhodně se mi tedy koupě Arctic Cooling Accelero Xtreme 8800 nijak extra nevyplatila a znovu bych nekoupil. Na přetaktování zcela jistě výborný chladič, na ztišení ani náhodou.

Pokud vám článek pomohl nebo chcete podpořit tento blog libovolnou částkou, potěší mě to.

««« Předchozí text: Samovolné zapínání počítače s Windows Vista a Windows 7 Následující text: Vydělávání v partnerském programu Bet-at-home »»»

Komentáře k textu

Rss komentářů tohoto textu - Formulář pro nový komentář

K textu nebyl napsán žádný komentář.

Přidej komentář!

  Gravatar povolen.



Kliknutím vložíš: Vlož smajla :-) Vlož smajla :-( Vlož smajla ;-) Vlož smajla :-D Vlož smajla 8-O Vlož smajla 8-) Vlož smajla :-? Vlož smajla :-x Vlož smajla :-P Vlož smajla :-|
Příspěvěk je formátován Texy! syntaxí. Není povoleno HTML, odkazy se převádějí automaticky.
Pokud se komentář nezobrazí, neprošel bezpečnostní ontrolou a já jej musím schválit přes administraci. Nevkládej jej prosím znovu.

mandus.BLOG

Exporty

Rss textů Rss komentářů Rss novinek

Projekty

Tvorba www stránek
Grafické práce, letáky...
PC Servis Nová Paka

Archiv blogu
mandus.MIRANDAPACK